„Klubrádió

Két havi alkoholmegvonással jár az orosz vakcina

9/12/2020 08:27

| Szerző: Klubrádió

Anna Popova orosz tisztifőorvos szerint már az első dózis beadása előtt két héttel, és a két adag beadása közt eltelt 21 napig tilos az alkoholfogyasztás. Az oltóanyagot fejlesztő Gamaleja Intézet vezetője, Alexander Gintsburg ezzel szemben valamelyest megengedőbb.

Az új koronavírus elleni védőoltásra készülőknek az immunizáció előtt két hétig, valamint az első injekció után 42 napig le kell mondaniuk az alkoholfogyasztásról – idézi a 24.hu Anna Popova orosz tisztifőorvost. Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője kedden a Komszomolszkaja Pravda című lap rádiójának nyilatkozott.

Az oltóanyag két adagos, és a két dózis beadása közt 21 nap telik el. Ám már az első injekció előtt legkevesebb két héttel semmiképpen sem szabad alkoholt fogyasztani. Rámutatott, hogy az alkoholfogyasztás megterheli a szervezet méregtelenítési rendszerét, ami akadályozza a védettség kialakulását.

oltás
A kép forrása: Pixabay
 

 

A Telex korábban arra mutatott rá, hogy sem az orosz orvosok, sem a lakosság nem bízik az orosz vakcinában. A portál szerdán az oltóanyagot fejlesztő Gamaleja Intézet vezetőjét, Alexander Gintsburgot idézte, aki a Moscow Times-nak azt nyilatkozta: az alkohollal tényleg óvatosan kell bánni, de „egy pohár pezsgő még nem ártott senkinek”.