„Köszönjük,
A lényeg

Karsai Dániel: Orbán Viktor válasza minősíthetetlen

11/06/2024 12:57

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Gőzsy Kati

Karsai Dániel minősíthetetlennek tartja Orbán Viktor miniszterelnök parlamenti reagálását, amit a miniszterelnök Bedő Dávid (Momentum) felszólalására tett. Bedő Dávid átadta az ALS-szindrómában szenvedő alkotmányjogász meghívását, hogy elbeszélgethessenek az életvégi döntésekhez való jogról.

A kormányfő hétfői parlamenti válaszában megvetendőnek minősítette Bedő Dávidot, amikor a képviselő átadta Karsai Orbán Viktornak szóló meghívását, aki szeretné személyesen elmondani a kormányfőnek, milyen az élete. "Mindig is megvetettem azokat az embereket, akik mások szenvedését politikai célokra használják. Ön megvetendő magatartást mutat” - mondta Orbán Viktor. 

Karsai Facebook-posztban fejtette ki véleményét, amelyben minősíthetetlennek ítélte meg a kormányfő válaszát.

„A következő mondatomban minden szót szándékosan használok - írta. - Orbán Viktor minősíthetetlen módon válaszolt. Közölte, hogy megveti Dávidot azért, mert felvállalja a szenvedő emberek képviseletét és abból politikai ügyet csinál. Mindezt az a politikus mondta, akinek a most lezárult kampányban minden második szava a háború volt.

Orbán Viktor a továbbiakban még lejjebb süllyedt. Közölte, hogy aki az életvégi döntésekhez való jog pártján áll, az megvetendő. Ez Dávidon kívül a magyar lakosság kétharmada. Meg Emmanuel Macron francia köztársasági elnök. Ha kérhetném, amikor legközelebb beszélnek, kezdje azzal, hogy Cher Emmanuel, je te déteste. Zárszóként Orbán Viktornak azt sikerült mondania, hogy nem áll át a halál oldalára.

Orbán Viktor és köztem sok hasonlóság van. Mind a ketten jogot végeztünk, mindketten Bibósok voltunk, egyetem után alkotmányjogra szakosodtunk és azóta is az emberi jogok rendszeres megsértéséből élünk. Nem lett volna érdektelen a beszélgetésünk. Ha Orbán úr meggondolná magát, az ajtóm nyitva áll előtte.

A párbeszédhez idézném az Alaptörvényt: Az emberi méltóság sérthetetlen. A lét alapja az emberi méltóság. A mindenfajta méltóságot nélkülöző, csak szenvedésből álló élet nem létezés. Aki erre kötelez, az életellenes és szenvedéspárti."