„Klubrádió

Karcsúsodott az Orbán család cégbirodalma

17/05/2021 13:30

| Szerző: Klubrádió

A 13 éves Nehéz Kő Kft. eladásával 800 millió forintot szerzett Orbán Győző. 

Az Orbán-család cégbirodalma nem nevezhető nagynak, ám annál jövedelmezőbbnek. Most azonban a négy cégből álló cégháló még kisebbre szűkült köszönhetően annak, hogy a miniszterelnök édesapja, Orbán Győző eladta az egyik kizárólagos tulajdonában álló cégét, a Nehéz Kő Kft.-t – szúrta ki az Mfor.hu a társaság cégkivonatában.

A portál szerint a 2008 januárjában bejegyzett a kormányfő öccse, Orbán Áron által alapított Nehéz Kő Kft. 13 év után került új tulajdonoshoz.

A cég azonban nem került nagyon messze az Orbán-családtól, 2021. április 16-ától kezdődően a NAKK Nemzetközi Alapanyag és Késztermék Kereskedelmi Zrt. a tulajdonos, aki át is nevezte a társaságot FuvarozNak Kft.-re.

A NAKK létrejötte egyébként szintén Orbán Áronnak köszönhető, ezt még 2016-ban alapította Bihari Lajossal közösen, aki mára egyedüli részvényese lett a cégnek. Róla azt írta korábban a G7, hogy a MÁV-nál töltött be különböző vezető gazdasági pozíciókat, emellett minden bizonnyal az Orbán-család bizalmi embere is, hiszen 2016-tól kezdődően ő a most eladott Nehéz Kő Kft. ügyvezetője is.