„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: Több százmillió forint értékben jutottak áron alul belvárosi ingatlanokhoz

18/01/2022 06:50

| Szerző: Klubrádió

A Városháza-ügy véget érni látszik, Karácsony Gergely viszont az ügy egyik másik szálán indult ellentámadásba.

"Ma kiderült, hogy semmi nem volt igaz a Rogán Antal és a fővárosi Fidesz által a budapesti városvezetés ellen indított kampányból, mégis van mit vizsgálnia egy fővárosi vizsgálóbizottságnak: a Völner-ügy és a fővárosi Fidesz kapcsolatát" – írja a főpolgármester a Facebookon.

"A Völner-ügy szereplői nem csak papírzacskóban osztogatták a kenőpénzt, nem csak egyetemei vizsgákat intéztek a haveroknak és Rogán emberének, de több százmillió forint értékben jutottak, több esetben árul alul, nagyértékű belvárosi ingatlanokhoz. Ezeknek közös jellemzője, hogy az ügyleteket fideszes polgármester intézte, érdemi pályáztatás nélkül. A végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke az V. és VII. kerületi fideszes vezetés alatt több mint 10 helyiséget szerzett jó áron" – folytatja Karácsony.

Budapest első embere vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi, mert szerinte "A VII. kerület előző, fideszes vezetése kilenc üres belvárosi ingatlant árverezett el a 2019-es választás előtt – ebből nyolcat szintén a végrehajtói kar letartóztatásban lévő elnöke, az igazságügyi miniszter helyettesének rendszeresen kenőpénzt adó Schadl György vitt el. A lakásokat gyakran a valódi piaci ár feléért kapta meg. "