„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: Szívesen szerepelek Orbán Viktorral egy plakáton

16/07/2021 12:40

| Szerző: Klubrádió

Rendkívüli sajtótájékoztatón reagált Karácsony Gergely Orbán Viktor reggeli bejelentésére, miszerint lehetővé teszik augusztus elsejétől a harmadik oltást a magyar állampolgárok számára - írja a 24.hu.

Karácsony Gergely szerint a kormány döntése helyes, de nem elégséges, ugyanis szerinte például oltási kampányra van szükség azon 60 évnél idősebbek számára, akik Sinopharm-oltást kaptak, hiszen náluk termelődött ki a legkevesebb antitest. Leszögezte: a kormánynak el kell érnie, hogy Kína vásárolja vissza azokat a Sinopharm-vakcinákat, amit nem használnak fel. „A kormánynak kötelessége tárgyalni a kínai beszállítókkal.”

Szerinte az jó lenne, ha a kormány az ellenzékkel együtt népszerűsítené az oltást. „Szívesen szerepelek Orbán Viktorral egy plakáton” ebben az ügyben – reagált újságírói kérdésre.

A dugóhelyzetről a következőt mondta: azt kéri az autósoktól, hogy legyenek türelmesek, hosszú évtizedek óta elhalasztott felújításokról van szó, akár a Lánchíd, akár a Blaha Lujza tér esetében. “Volt már ilyen a város életében”, majd hozzátette, a fővárosi dugók egyik oka, hogy a kormány folyamatosan halogatja az MO-ás gyűrű befejezését – írja a 24.hu.