„Klubrádió

Karácsony: Járvány idején kórházat zárat be a kormány

26/03/2021 09:32

| Szerző: Klubrádió

„Működő kórházakkal és nem óriásplakátokkal kell megüzenni, hogy minden élet számít” – írja Facebook-posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester felháborodást fejezte ki annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal az ingatlanra, amelyben hajléktalanokat ellátó kórház működik.

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely arról posztolt Facebook-oldalán, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő egyoldalúan felmondta a bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal arra a Szabolcs utcai ingatlanra, amelyben hajléktalanokat ellátó kórház működik – írja a Telex.

Az ok: a kórház helyére központi költségvetési szervet költöztetnek.

A kórházban 50 férőhelyen krónikus belgyógyászatot, 23 férőhelyen ápolási osztályt, 18 férőhelyen pedig a 24 órás háziorvosi szolgálathoz kapcsolódó lábadozót működtetnek, és éjszakai szálláslehetőséget is biztosítanak a legkiszolgáltatottabb embereknek. Az önkormányzat önként vállalta ezt a feladatot.

A Fővárosi Közgyűlés ülése
 
Karácsony GergelyFotó: Kovács Tamás / MTI
 

Karácsony elmondása szerint három miniszterrel és a miniszterelnökkel is tárgyalt, és nem járt sikerrel, nem kaptak ígéretet csereingatlanra.

A drámai harmadik hullám idején az intézmény jelentős mértékben segíti a kórházi kapacitások fenntartását – állította Karácsony.

–„Működő kórházakkal és nem óriásplakátokkal kell megüzenni, hogy minden élet számít”– összegzett Karácsony, aki arról nem írt, mikortól kell kiköltöznie a kórháznak az ingatlanból.