„Hírek
A lényeg

Karácsony is nagyon benézte ezt a választást

8/04/2022 10:15

| Szerző: Klubrádió

"Húsz éve nem volt ilyen választás, amit ennyire benéztem volna, ezt intellektuálisan is fel kell dolgoznom” – fogalmazott a főpolgármester.

Karácsony Gergely ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy nem hagyja ott teljesen az országos politikát, de úgy érzi, hogy a Párbeszédnek dinamizálni kell magát ebben a helyzetben. Döntését már korábban meghozta, a választás eredménye ebben csak megerősítette. Mandátumát nem veszi fel, a Párbeszéd döntése értelmében Szabó Rebeka fog a parlamentben dolgozni.

A választási eredménnyel kapcsolatban úgy nyiltakozott, biztos volt benne, hogy 35-40 körzetet meg tud nyerni az ellenzék, de szerinte valószínűleg nem értett valamit az ellenzék abból, ami körbevesz minket. Biztos benne, hogy a hat pártot össze kell fogni, de az, hogy a pártvezetők összefogtak, nem eredményezte azt, hogy a szavazók is összefogtak. Úgy gondolja, hogy a Jobbik egykori szavazóit veszítették el, ami nem a párt politikusainak hibája, hanem közös hiba, ugyanis volt egy jelentős szavazói réteg, aki nem ment az ellenzékkel, pedig 2018-ban a Fidesz ellen szavaztak.

Liget-projekttel kapcsolatban elismételte korábbi álláspontját: A budapesti vezetés álláspontja közismert és nem változott.


Arról is szót ejtett, hogy nem bánta meg, hogy visszalépett Márki-Zay Péter javára, de amikor visszalépett is tudta, hogy egy olyan jelöltben, aki a semmiből jön, van kockázat. Hozzátette, hogy az elkötelezettséget és a belerakott munkát el kell ismerni, akkor is, ha bizonyos ügyekben nem értettek egyet. Megköszönte Márki-Zay munkáját – írja a portál.

Sajtótájékoztatót tartanak Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltek az ellenzéki előválasztás első fordulója után 2021. október 4., Hódmezővásárhely Forrás: YouTube https://www.youtube.com/watch?v=RJujPKHUYl4