„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: Gulyás vagy mondjon le, vagy kérjen bocsánatot!

18/09/2019 15:51

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely, az ellenzék budapesti főpolgármester-jelöltje nyílt levélben szólította fel politikai felelősségvállalásra a Miniszterelnökséget vezető minisztert. 

Az ellenzéki politikus két lehetőséget kínált Gulyás Gergelynek. Az egyik, hogy lemond, a másik, hogy jó hangosan bocsánatot kér a budapestiektől, és visszavonja a fenyegető és zsaroló szavait.

Gulyás Gergely nemrég arról beszélt, hogy ha a budapestiek nem Tarlós Istvánt választják meg a főváros élére, akkor a kormány érvénytelennek tekinti a miniszterelnök és a főpolgármester közötti megállapodást, amelyet a jövőbeni budapesti fejlesztésekről kötöttek.

Karácsony Gergely levelében azt hangsúlyozta, hogy nem vár mást el Gulyás Gergelytől, csak hogy legalább saját magát ne hazudtolja meg.  A minap ugyanis az Európai Uniót bírálva azt mondta a fideszes miniszter, hogy „a kormány számára elfogadhatatlan, ha a forrásokat politikai szimpátia alapján osztják el”. Karácsony Gergely szerint ez a budapestiek számára is elfogadhatatlan, ezért arra kéri a miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy ne váltogassa a véleményét hatalmi érdekből. Úgy fogalmazott az ellenzéki főpolgármester-jelölt, hogy ami a Fidesznek Európában elfogadhatatlan, az legyen elfogadhatatlan Budapesten is.