„Klubrádió

Karácsony Gergely: Nem kerülhet veszélybe az egészségügyi ellátás

2/03/2021 14:09

| Szerző: Klubrádió

A kormány részéről felelőtlen, ostoba politika az, hogy vállalhatatlan szolgálati jogviszonyt akar az orvosokra erőszakolni járvány alatt – véli Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint a kormánynak vissza kell vonnia a vállalhatatlan jogállási változásokat és mindent el kell követnie, hogy a napokban felmondott orvosok és szakápolók visszatérhessenek hivatásukhoz.

Karácsony Gergely is bírálta az új egészségügyi szolgálati jogviszonyt szabályozó új törvényt, illetve annak időzítését – írja a 24.hu. A főpolgármester Facebook-oldalán felelőtlenségnek, ostobaságnak nevezte az ellátás biztonságát veszélyeztetni egy tomboló járvány kellős közepén.

„A kormánynak azonnal, lehetőleg még ma vissza kell vonnia az egészségügyi dolgozókra ráerőszakolt jogállási változásokat és mindent el kell követnie, hogy a napokban felmondott orvosok és szakápolók visszatérhessenek hivatásukhoz. Most nem számít a kormány fennhéjázó kivagyisága, nem számít semmiféle politikai okoskodás, itt és most egyvalami számít: nem lehet olyan település, nem lehet olyan kórház, nem lehet olyan rendelő, ahol veszélybe kerül az egészségügyi ellátás egy rosszul előkészített, hibásan végrehajtott kormányzati intézkedés miatt!”

A Fővárosi Közgyűlés ülése
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 

Karácsony Gergely azt írta, napok óta kap drámai üzeneteket  budapesti kórházakból, rendelőintézetekből és más településeken, kerületekben is hasonló a helyzet. A főpolgármester szerint az Orbán-kormány általában abban a tévhitben szenved, hogy a gyengeség jele belátni, ha valamit elszúrt. Itt az ideje, hogy a kormány merjen gyengének lenni.

Szerinte semmiféle félreértett büszkeség nem lehet fontosabb most a biztonságos betegellátásnál.