„Klubrádió
A lényeg

Karácsony Gergely: Hazugság, hogy Brüsszelen múlik a magyarországi tanárok fizetésemelése

12/09/2022 13:54

| Szerző: Klubrádió

A főpolgármester szerint a tanárok melletti kiállásra, a nekik járó megbecsülés kierőszakolására van szükség. "Minden tiszteletem és támogatásom a Miskolcon, Budapesten és az ország bármely pontján a közös jövőnk nevében tiltakozó tanároknak és diákoknak" – írja a Facebookon.

"Fenyegetés és zsarolás helyett megbecsülés és szolidaritás – ez jár, mert ezzel tartozunk a tanárainknak" – írja Karácsony.

Szerinte ahhoz, hogy megvédjük a jövőt, meg kell védenünk az iskolákat, ehhez pedig itt és most a tanárok melletti kiállásra, a nekik járó megbecsülés kierőszakolására van szükség.

"Micsoda hazugság az, hogy ez Brüsszelen múlik, ugyan, ez rajtunk múlik, elsősorban a kormányon, persze, de ha ők a megoldások helyett továbbra is a bűnbakokat keresik csak, ha kritikus gondolkodók helyett továbbra is alattvalókat akarnak nevelni az iskolákban, akkor helye és ideje van szülők és diákok kiállásának, a jövőt féltő szolidaritás minden megnyilvánulásának."

"Minden tiszteletem és támogatásom a Miskolcon, Budapesten és az ország bármely pontján a közös jövőnk nevében tiltakozó tanároknak és diákoknak" – fejezte ki szolidaritását Karácsony.