„Köszönjük,
A lényeg

Karácsony Gergely Budapest érdekében szövetségre lépne Lázár Jánossal

20/05/2022 09:26

| Szerző: Klubrádió

A főpolgármester bárkivel szívesen együttműködik Budapest fejlesztése érdekében, de az fontos kérdés, hogy a kormány Budapestben szövetségest vagy ellenséget lát-e.

"Bárkivel együtt tudok dolgozni, aki szeretné Budapestet fejleszteni" – mondta Karácsony Gergely főpolgármester az RTL Híradónak arra a kérdésére, hogy mit gondol, mennyire tud majd együtt dolgozni Lázár Jánossal. A fideszes politikus az építésügyi és beruházási tárca várományosa az új kormányban, hozzá fog tartozni Budapest fejlesztése is. Karácsony azt mondta, alig várja, hogy elkezdjék a közös munkát Lázárral. 

Budapest vezetője szerint a kormánynak megvan a joga arra, hogy kialakítsa, milyen formában és milyen személyekkel akar dolgozni. A fő kérdés az, hogy Budapestben ellenfelet látnak, vagy szövetségest abban, hogy Magyarország fejlődjön és gyarapodjon.

"A mi hozzáállásunk az, hogy a kormányban mindig szövetségest kerestünk. Nekem sajnos csalatkoznom kellett az előző parlamenti ciklus második felében, mert miközben én próbáltam szövetségest találni a kormányban, egyre több politikai támadást kellett kivédenünk. Nagyon örülök annak, ha az új kormánnyal új alapokra tudjuk helyezni a kapcsolatunkat" – mondta a híradónak.

Budapest mindenkié - Karácsony Gergely
 

"Számomra természetesen önmagában az, hogy betonozunk és építkezünk, nem önérték. Olyan beruházásokra van szükség, ami Budapest és az ország gyarapodását szolgálja" – mondta Karácsony hozzátéve, hogy ebben lehet majd véleménykülönbség, de ő Budapest fejlődésében érdekelt.