„Klubrádió

Karácsony: Lezárják Húsvétra a Margitszigetet, az Óbudai szigetet és a Római-partot

9/04/2020 22:44

| Szerző: Klubrádió/Budapest.hu

Karácsony Gergely főpolgármester a miniszterelnök bejelentését követően élt különleges jogosítványával és csütörtök este elrendelte a húsvéti hosszú hétvégére a Margitsziget, az Óbudai Sziget és a Római-part lezárását.

A Főpolgármesteri Hivatal honlapján megjelent közleményben az áll: bár még mindig nem jelent meg a kormányrendelet, amely értelmezi a miniszterelnök szavait, hogy milyen többletjogosítványokat kapnak a polgármesterek, az idő sürget, a húsvéti hétvége órákon belül elkezdődik.

A budapestiek védelmében, azért, hogy a főváros kezelésében álló különösen gyakran látogatott közterületeken ne legyen a járványveszély szempontjából veszélyes tömeg, Karácsony Gergely elrendelte péntektől hétfőig, reggel 8-tól hétfő estig minden nap reggel 8 és este 10 óra között a Margitsziget, az Óbudai sziget (Hajógyári sziget) és a Római-part lezárását.

Karácsony Gergely közölte: Terdik Tamást, Budapest rendőrfőkapitányát arra kérte, a rendőrség szerezzen érvényt a lezárásokról szóló döntésnek. Utasította Handl Tamást, a Fővárosi Önkormányzati rendészeti igazgatóságának vezetőjét, hogy munkatársaival mindenben legyen a BRFK segítségére. Egyben utasította a BKK-t, hogy erre a négy napra függessze fel a 26-os busz közlekedését, valamint a jelzett időszakban ne álljon meg a 4-es és a 6-os villamos a Margitszigetnél.

A főpolgármester azt írta, tisztában van vele, hogy a döntés a kikapcsolódni vágyó budapestiek körében népszerűtlen lehet, sokaknak okoz kényelmetlenséget, de most a járvány megfékezése a legfontosabb, és ehhez nehéz döntéseket is meg kell hozni.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)