„Klubrádió
A lényeg

Karácsony adna valakinek egymillió forintot

9/12/2021 15:25

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookra feltett videóüzenetében a korrupcióellenes világnap alkalmából egymillió forintot ajánlott fel annak, aki a Városháza történetben bármilyen visszaélést talál. Karácsony a saját fizetéséből ajánlott fel a pénzt, a bejelentéshez pedig gondosan kiválasztotta a helyszínt: A háta mögött egy olyan ingatlant mutatott be, amely szerinte korábban Rogán Antal kampányának egyik helyszínéül szolgált, a "Jövő városát" hirdette, majd valahogyan a Völner-ügyben megismert bírósági végrehajtói kamara elnökéé lett.

Szerinte vizsgálóbizottságnak kellett volna kideríteni, hogy milyen ingatlanpanamák történtek a belvárosban. De abban az ügyben nem állt fel vizsgálóbizottság, viszont létrehoztak egy olyan vizsgálóbizottságot, aminek az alapja a Rogánhoz köthető propaganda: "a Városháza-ügyről" beszélt, amiben mint mondta, senki nem akarta eladni a Városházát, de lehetnek vevők, akik erről beszéltek, és a beszélgetésről készült felvételeket kiszivárogtatták, de mint mondta, ez nem nyilvánosság, hanem manipuláció. 

Ezután azt mondta, bárki megnézheti az ezzel kapcsolatos dokumentációkat, és ha "a nyilvános fővárosi vagyonhasznosítási pályázati kiírások alapján bármilyen visszaélésnek nyomát látja, ha azt bizonyítja, hogy a nyílt pályázatok közül bármelyik versenykorlátozó vagy személyre szabott lenne", annak kifizeti ezt a pénzt.