„Klubrádió
A lényeg

Karácsony: A Városháza-ügy egy nagy kamu

28/11/2022 19:15

| Szerző: Klubrádió

Hétfőn Bajnai Gordon volt miniszterelnök közzétette a bírósági határozatot, ami kimondta, hogy bűncselekményt követtek el vele szemben, amikor valaki (akinek a kilétét nem tudták a hatóságok felderíteni) hangfelvételt készített egy tárgyalásról, ahol ő is hallatta a hangját, és ahol a Városháza épületének eladása volt a téma.

Bajnai feljelentést tett, mert szerinte az elkövető(k) töredékmondatokra vágták szét a közel egyórás beszélgetést, azzal a céllal, hogy kiforgassák a szavait. A Bajnai által közzétett határozatban pedig az áll, hogy a felvétel valóban összevágott, és tévesen közvetíti a beszélgetésen elhangzottakat. De hogy ki hallgatta le a volt kormányfőt, az nem derült ki, legalábbis a rendőrségi határozatból nem.

A történtekkel kapcsolatban Karácsony Gergely is megszólalt, Facebook-bejegyzésben tette fel a kérdést: "Emlékeztek még a „Városháza-ügyre”?"

Úgy folytatta: "a fideszes lakájmédia, kormánytagok és a fővárosi Fidesz bevonásával hónapokig szórakoztatta magát és a közvéleményt egy nyilvánvaló hazugsággal. Emlékezhettek, hogy a fideszes manipulációhoz még a rendőrséget is felhasználták, amikor, ki tudja mit keresve, feltúrták a városházi irodákat és a kollégám lakását is". A főpolgármester szerint a vádak cáfolatára bőven elég az, hogy az ominózus bejegyzést is a Városháza épületéből írja, tehát senki nem adta el az épületet tavaly november ót.

Közölte: "... az egész egy nagy kamu", majd úgy fogalmazott: orosz módszertan szerinti kompromatról van szó. Titkosszolgálati eszközöket használtak, ezzel bűncselekményt követtek el a manipulátorok. A hangfelvételeket manipulálták. Akik "ezt kitervelték és végrehajtották, ők egyszerűen bűnözők, kötődjenek bár bármilyen magas szinten is a fideszes propagandagépezethez". 

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)