„Klubrádió
A lényeg

Karácsony a kaszinó koncesszióról: Most szólok, ezt is vissza fogjuk venni

7/09/2021 14:28

| Szerző: Klubrádió

Kedden reggel kiderült, hogy a kormány nagy titokban egyszerűen 35 évre odaadta a kaszinó koncessziót az egykoron Andy Vajna birtokolta, de ma már Garancsi István (a Fehérvár FC és a Market Építő Zrt. egyik tulajdonosa) 60 százalékos és Szalay-Bobrovniczky Kristóf (a kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra férje) 40 százalékos végső tulajdonában álló LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft. által üzemeltetett Las Vegas Casino-csoportnak, aminek az öt játékbarlangja a Telex szerint évi 10 milliárd forint nyereséget termel.

 
Kaszinó
Pixabay
 

 

A Rogán Antal felügyelete alá tartozó Nemzeti Koncessziós Iroda a legértékesebb hazai kaszinókat, a Las Vegas családot üzemeltető cégnek 2056-ig adott koncessziós jogot. - Karácsony Gergely ellenzéki miniszterelnökjelölt-jelölt szerint "a mohóság, az önzés, a cinizmus kormánya 35 éven át naponta(!) 30 millióval tömné ki a csókosai zsebét a kaszinókoncesszióval. Most szólok, ezt is vissza fogjuk venni".

Felhívta Garancsi Istvánt és Szalay-Bobrovniczky Kristófot, hogy ne tervezzenek ezzel a bevétellel, mert az új kormány ezt a suttyomban elrendezett kaszinókoncessziót vissza fogja venni tőlük.

"Ez a kormány egyértelműen fél a bukástól, és csomagolás közben összepakolná azt is, ami nem az övé. Névleg lassan a kegyeltjeiké már az egész ország".

Mint írta: hiába a kiskapuk, 2022 után elszámoltatás és jóvátétel lesz, a közvagyont visszavesszük a kiváltságos 1 százaléktól és visszaadjuk a 99 százalék becsületes többségnek.