„1%

Hírek

Elhunyt Haumann Péter
A lényeg

Elhunyt Haumann Péter

81 éves korában méltósággal viselt hosszú betegség után távozott Haumann Péter az élők sorából.

Nincs változás a MOK élén
A lényeg

Nincs változás a MOK élén

Kincses Gyula megerősítő szavazást kért a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöki posztján az országos küldöttgyűlésen. 170 igen, 58 nem szavazat és 13 tartózkodás mellett szavaztak neki bizalmat a küldöttek.

LMP: Klímabérletet 5000-ért
A lényeg

LMP: Klímabérletet 5000-ért

Bakos Bernadett, az LMP új parlamenti képviselője sajtótájékoztatót tartott, melyen egy új, 5000 Ft-os bérlet mellett érvelt, mellyel mindenféle tömegközlekedést lehetne használni.

Ejtőernyős tragédia
A lényeg

Ejtőernyős tragédia

A Székesfehérvár melletti börgöndi reptéren csoportos ejtőernyőugrást végre néhány férfi, ám egyikőjüknek nem nyílt ki az ernyője, és hiába próbált a segédernyővel landolni, lezuhant.

Orbán telefonon tárgyalt Boris Johnsonnal
A lényeg

Orbán telefonon tárgyalt Boris Johnsonnal

A magyar és a brit miniszterelnök az ukrajnai helyzetről tárgyaltak, amelyet mindketten aggasztónak találtak. A két vezető megállapodott abban, hogy továbbra is szoros kapcsolatban maradnak egymással.

Az országos kórház-főigazgató szerint
A lényeg

A kórház-főigazgató szerint is vannak gondok

Jenei Zoltán, az Országos Kórházi Főigazgatóság vezetője gondokat és ellátási problémákat emlegetett, és arra utalt, hogy rendszerszintű átalakításra lehet szükség, noha eddig a kormányzati kommunikáció a példás és hibátlan járványügyi védekezésről szólt. Azt is mondta: fontos, hogy az ápolók érezzék, megbecsült tagjai a szakmai közösségüknek, mert akkor "talán még egyet nyelnek, még egyszer összeszedik az utolsó tartalékaikat (...) és tesznek a betegekért”.

Kocsis Máté milliárdokat vonna el a pártoktól
A lényeg

Kocsis Máté milliárdokat vonna el a pártoktól

A Fidesz álláspontja szerint a rezsivédelminek nevezett alaphoz hozzá kell járulniuk a pártoknak is "legalább azzal a három milliárd forinttal, amennyivel többe kerülnének a parlamenti frakcióik a következő években" – írta Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető pénteken.

A különadókról tájékoztat a Rogán-minisztérium a
A lényeg

Covid-hírlevél helyett különadó-infó

A Rogán Antal vezette Kormányzati Tájékoztatási Központ az ellenzék és az ukrán elnök kritizálása után most a csütörtöki kormányinfón bejelentett 800 milliárd forintos különadókról tájékoztatja a koronavírussal kapcsolatos (egészen pontosan oltási regisztrációs) hírlevélre feliratkozókat.

Reklámszövetség: A reklámadó káros a teljes magyar gazdaságnak
A lényeg

A szakszövetség ellenzi a reklámadót

Nagy Márton, az új gazdaságfejlesztési miniszter csütörtökön bejelentette, hogy visszahozzák a reklámadót, amelyből 15 milliárd forint bevételt remél a kormány. A Magyar Reklámszövetség és társszövetségei közölték: a reklámadó káros a teljes magyar gazdaság számára és nem támogatják a különadó visszavezetését, mert a gyengülő makrogazdasági környezet és a bejelentett vállalati, szektoriális különadók már önmagukban rontják a reklámipar teljesítményét.

Az új egészségügyi államtitkár szerint a legtöbb esetben Excel-tábla alapján lehet dönteni
A lényeg

"80 százalékban Excelből lehet dönteni"

Takács Péter államtitkárt megnyugtatja a tudat, hogy az egészségügy a Belügyminisztérium alá került. Pintér Sándornak erős az érdekérvényesítő képessége. Takács szerint Pintértől rendezett, logikus és következetes vezetést tanulhat. Az ügyek 80 százalékát el lehet dönteni Budapestről, excel-táblát nézve.

Kiakadtak a tűzoltók és a tanárok Parragh László szövegén
A lényeg

"Parragh László vonuljon vissza!"

"Ezek után mindenki megértené, ha Parragh László úr sűrű bocsánatkérések közepette visszavonulna a közéletből" – mondta a tűzoltók képviselője.

Román színekben folytathatja a legjobb magyar sakkozó, tiltakozik a szövetség
A lényeg

Román színekben folytathatja a legjobb magyar sakkozó, tiltakozik a szövetség

Egy szerb származású romániai milliárdostól "visszautasíthatatlan" szponzori ajánlatot kapott Rapport Richárd, a legjobb magyar sakkozó (a világranglista 5. helyezettje), hogy versenyezzen román színekben. A Magyar Sakkszövetség tiltakozik a "zászlóváltás" ellen és mindent megtesz, hogy Rapport magyar színekben folytassa – azonban a sakkozó édesapja a 24.hu-nak éppen azt emelte ki, hogy mennyire nem kapnak támogatást. Közben Szabó László, aki a sakkszövetség elnöke is, meghirdette a "A világ legjobb dolga magyarnak lenni!" programot.