„Klubrádió
A lényeg

Január 31-én figyelmeztető sztrájkot tartanak a pedagógusok

15/12/2021 21:12

| Szerző: Klubrádió

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) figyelmeztető sztrájkot hirdet január 31-re, miután közös sztrájkbizottságuk tárgyalt a kormány képviselőjével. „Egy bohózatban vettünk részt. Ha tehetnénk, fekete zászlókat lengetnénk” – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke szerdán.

 

„Egy bohózatban vettünk ma részt. Ha tehetnénk, fekete zászlókat lengetnénk”, mert a pedagósusok béremelését nem sikerült elérni – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke, aki a kollégákkal együtt gyertyát tartott a gyász jeléül. Azt mondta, a héten beadják a bíróságra a még elégséges szolgáltatásokra vonatkozó követeléseinket.

Nem sikerült elérniük, hogy vonják vissza a rendeletet, ami alapján fizetés nélküli szabadságra küldik azokat, akik nem oltatták be magukat, és nem lett megállapodás a béremelésről sem, a kormány ragaszkodik a 10 százalékos 2022-es emeléshez.

A két szakszervezet vezetői azt kérték az oktatásban dolgozóktól, hogy minél többen vegyenek részt a figyelmeztető sztrájkban, valamint a szülők és a diákok támogatását is kérték.

Azt ígérik, hogy ha a januári akció nem vezet eredményre, március 16-ra újabb sztrájkot szerveznek.

(via 444)