„Klubrádió

Jakab Péter ficsúrnak nevezte Kövér Lászlót – meglesz a következménye, mondta a házelnök

17/05/2021 21:24

| Szerző: Klubrádió

Összevitatkozott a parlament hétfői ülésén Jakab Péter, a jobbik elnöke és Kövér László fideszes házelnök. Jakab ficsúrozott, Kövér jövőbeni következményekkel fenyegetett.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke ficsúroknak nevezte a kormánypárti képviselőket hétfői parlamenti napirend előtti felszólalásában, amelyben a kormány járvány- és gazdasági válságkezelését kritizálta. A ficsúr szó használata után Kövér László, a parlament elnöke figyelmeztette, hogy ne sértegesse a képviselőtársait, mire Jakab odaszólt: „Ugye önről is lehet ez a véleményem?” Kövér ezután megvonta tőle a szót, kikapcsoltatta az ellenzéki szónok mikrofonját, és most már a házszabályra hivatkozva ismét közölte, Jakab nem sértegetheti a képviselőtársait, az ülésvezető elnököt pedig különösképp nem, ezért viselkedésének meglesznek a következményei, és nem csak a hétfői ülésen, hanem továbbmenően is.

„Egy percig bírta Kövér a szembesítést. Elvtársazni már lehet a fideszes képviselőket, ficsúrnak nevezni azonban nem! Elvette a szót és komoly következményekkel fenyegetett meg” – kommentálta Jakab a történteket, és a videón hallatszik, hogy azt kiáltja Kövérnek: „Vegyen perzsaszőnyegeket, ficsúr!”

Tavaly a Fidesz-KDNP rekordösszegű, 4,4 milliós bírságot szavazott meg Jakabnak – írta a 444.hu.

m