„Klubrádió
A lényeg

Ismét közbeszerzést írt ki a honvédség lélegeztetőgépekre

26/09/2023 11:00

| Szerző: Klubrádió

"Miközben 16000 (!!!) lélegeztetőgép rohad valahol egy raktárban, a Magyar Honvédség újakat akar beszerezni. Az külön bájos, hogy szeptember 22.-én indították meg az eljárást és október 3. az ajánlattételi határidő. Kemény 12 napig várják tehát az ajánlatokat, kicsit sem tűnik úgy, hogy már lezsírozták az egészet" – közölte posztjában Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. A közbeszerzés kiírásáról szóló hivatalos oldal linkjét is csatolta posztjához.

Hadházy arra utalt, hogy a koronavírus járvány kezdetén több ezer darab gépet vett nagyon drágán a kormány, ezek jelentős része kihasználatlanul áll egy raktárban, illetve százmilliókat költenek a tárolásra is. A nagyon drágán, nem transzparens módon beszerzett gépeket több kritika is érte annak idején, legnagyobb részüket nem is tudták használni a kórházakban.

Azóta pedig az is kiderült, hogy a nagy mennyiségű gépre akkor se lett volna szükség, amikor éppen tetőzött a járvány, és nem is lett volna elég szakember a működtetéséhez. Az viszont biztos, hogy nagyon sokan jól jártak ezekkel a beszerzésekkel.