„Klubrádió
A lényeg

Így segíthetünk az ukrajnai menekülteknek

9/03/2022 20:45

| Szerző: Klubrádió

A Hogysegits.hu oldalra gyűjtötték civilek a tudnivalókat arról, hogyan lehet és érdemes segíteni az ukrajnai menekülteket. Az oldalt mindenkinek érdemes megnéznie, aki önkéntes munkával, szaktudással, adományokkal vagy szállás felajánlásával szeretne segíteni. 

„A segítségnek sok formája van, találd meg a hozzád illőt oldalunkon”- olvasható a Hogysegits.hu oldalon, ahol részletes információkat gyűjtöttek össze civil szervezetek azoknak, akik önkéntes munkájukkal, szaktudásukkal, adományukkal vagy szállás felajánlásával szeretnének segíteni. Az oldalt civil önkéntesek állították össze, akik már az első ukrán menekültek érkezése óta részt vesznek a segítő munkában.

„Küldetésünk összefogni minden segítségnyújtási lehetőséget, amelyet a 2022 februárjában kitört háborús helyzet idézett elő. Ez egy olyan információs platform, ami összeköti a felajánlást a szervezetek igényeivel” – olvasható az oldalon. A portál több segélyszervezettel, így a Baptista Szeretetszolgálattal, a Katolikus Karitásszal, a Magyar Vöröskereszttel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a Magyar Református Szeretetszolgálattal, az Age of Hope-pal, a Budapest Bike Maffiával, valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal szoros együttműködésben jött létre.

Archiválással is lehet segíteni

Az Országos Széchényi Könyvtár szerdán jelentette be, hogy elkezdi archiválni „Kárpátalja magyar vagy magyar vonatkozású internetes, digitális jelenét”. Hogy archiválni tudjanak, archiválandó alapanyag is kellene. Aminek az összegyűjtésében az olvasók is segíthetnek.

Az OSZK ebbe a táblázatba gyűjti össze a kárpátaljai magyar vagy magyar vonatkozású weboldalakat. Mindenfélét, a hivatalos önkormányzati oldaltól a blogokig. Aki segítene nekik a munkában, először nézze meg, hogy miről tudnak, és ha nem látja a táblázatban az általa javasolt oldalt, a tippet küldje el a mia KUKAC mek.oszk.hu mailcímre.

(forrás: 444, kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)