„Köszönjük,
A lényeg

Időstaxit indít Terézváros

29/03/2023 11:40

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

A szállítás a kerület határain belül ingyenes, a főváros területén belül pedig ezer forintot kell fizetni érte.

Új, a kerületben ingyenesen igénybe vehető szolgáltatással, az Időstaxival segíti mostantól a terézvárosi önkormányzat a kerületben élő időseket.

A momentumos Soproni Tamás vezette terézvárosi önkormányzat kedden közölte az MTI-vel: a kezdeményezés célja, hogy az életkorukból, egészségi állapotukból adódóan nehezebben mozgó lakosok könnyebben intézhessék hivatalos ügyeiket, juthassanak el egészségügyi vizsgálatokra, kezelésekre.

Az Időstaxit a VI. kerületben élő 60 év felettiek vehetik igénybe egyebek közt egészségügyi intézmények felkereséséhez, hivatalos ügyek személyes jelenlétet igénylő intézéséhez, bevásárláshoz vagy éppen szociális intézménybe költözéshez – írták.

Az Időstaxi használatához a tervezett utazás előtt öt nappal, hétköznap 10 és 14 óra között kell jelezni az igényt. A szállítás a kerület határain belül ingyenes, a főváros területén belül pedig ezer forintot kell fizetni érte. A szolgáltatást biztosító Terézvárosi Gondozó Szolgálat az orvosi vizsgálatokhoz vagy az ügyintézéshez szükség esetén kísérőről is gondoskodik.