„Köszönjük,
A lényeg

Hosszú bejegyzésben kritizálta Magyar Péter a hazai sajtót

25/06/2024 11:14

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Gőzsy Kati

Magyar Péter szerint "mára egyértelművé vált, hogy a média jelentős része is az orbáni hatalomgyár része. A rogáni propaganda szerepe eddig is nyilvánvaló volt. Sok pénzzel és a legképtelenebb hazugságok ismétlésével elhitetni a fehérről, hogy fekete. Elhallgatni és lejáratni mindenkit, aki kibeszél az Orbán–Gyurcsány kánonból" - írja legfrissebb posztjában Magyar Péter.

"Mára egyértelművé vált, hogy a média jelentős része is az orbáni hatalomgyár része – írta a Facebookon közzétett posztjában Magyar Péter. Azt állítja, hogy világossá vált, hogy a független sajtó “jelentős része is a hatalomgyár és a status quo fenntartásában érdekelt”. Úgy véli, a portálok, újságírók “forráskritika nélkül veszik át a propaganda szennylapjainak a legképtelenebb hazugságait”. 

Nemcsak a kormányközeli sajtó (például az origo és az Index) vette át a Ripost eredeti hírét szerinte. (Több független sajtó ugyanakkor Magyar Péter reagálásával vette át a hírt: a Telex és a Klubradió például címben is jelezte Magyar Péter olvasatát is, a szerk.)

“Ma már egymást idézi, egymásra hivatkozik a rogáni és a gyurcsányi média, és beállt a sorba sok, magát függetlenként pozícionáló sajtótermék is”. A pereskedést, helyreigazítást feleslegesnek tartja, "hiszen semmit nem ér egy hónapokkal később, legalul megjelenő gúnyos helyreigazítás”.