„Klubrádió
A lényeg

Hofi szükséges Orbán Kossuth rádiós beszédének megértéséhez

28/01/2022 10:50

| Szerző: Klubrádió/Bohus Péter

Megvan Hofi vicce a keveset fialó disznóról, amiért mindenki több malacot ír be, és a végén az illetékes elvtárs el-elszálló hangon és visszhangozva jelenti be, hogy sikerült teljesíteni a tervet?

Alább videón is látható, ha esetleg nincs meg, hogy amikor a következő cikket Orbán Viktor Kossuth rádiónak adott szokásos "interjújából" magában felolvassa, akkor próbálja meg abban az előadásmódban, ahogy Hofi visszhangozza a vicc végén, hány disznót exportálunk, és hányat eszünk meg mi:

 

Ezeket mondta a miniszterelnök:

Az ellenzék mindent leépítene - tene tene tene.

Nem ismeri el a kormány sikereit - reit reit. Legyen az járványkezelés - ezelés, ezelés -, gazdaságpolitika - tika, tika, családpolitika, tika, tika, nemzetgazdasági érdek - rdek rdek rdek.

A kormány gazdaságpolitikája révén viszont az ország a nehézségek ellenére is - éreis éreis -, páratlanul sikeres - keres, keres, gazdasági évet produkált - dukált, dukált.

Ez tette lehetővé - tővé, tővé, a 13. havi nyugdíj visszaadását - dását dását, a családtámogatások kibővítését - tését tését, a családosok szja-jának februári visszaadását - dását dását.

Az ellenzékről azt mondta Orbán: "Egész egyszerűen túl messzire mentek" - entek, entek.

"Elfogadom, hogy mindig mindent lehet jobban - obban, obban, csinálni - nálni, nálni, akár az államvezetést is - éstis éstis, ez adja a létjogosultságát a mindenkori ellenzéknek" - zéknek, zéknek, zéknek, „de ha túl messzire megy a közönségességben - ségességben, ségességben, a durvaságban” - vaságban vaságban, az ellenzék , akkor nem szolgálják - álják, álják, a nemzet egészét - észét, észét.

„A baloldalon sok heves ember van - bervan, bervan, és mondanak mindenfajta zöldségeket” - ségeket ségeket.

„Müller Cecília heroikus odaadását mindenki ismeri" - smeri smeri, de köszönet illeti Kásler Miklóst - lóst, lóst, az Emmi miniszterét - terét terét terét, és Pintér Sándor belügyminisztert is - tertis tertis.

Orbán szerint az ellenzék az orvosokat, ápolókat, köztisztviselőket, rendőröket támadják, márpedig „ők nem ezt érdemlik" - demlik demlik

„A választási csaták területéről ki kellene vonni a védekezést” - édekezést édekezést.

Van elég vakcina Magyarországon, de néhány lejárata közeledik, ezért „jobb, ha odaadjuk valakinek - kinek, kinek, mint ha kidobnánk” - obnánk obnánk

„A vakcinát gyárakban gyártják- ártják ártják, nyereséget akarnak realizálni - azálni azálni. A gyógyszergyárak nagyon fontosak- tosak, toask, de nem szolgáltathatjuk ki - hatjuk ki hatjuk ki - soha sem magunkat egy-két-három - árom, árom, klubba tömörülő gyógyszergyárnak - árnak árnak.”

„Világossá kell tennünk - ennünk, ennünk, hogy nem vagyunk zsarolhatók - arolhatók, arolhatók, és nem lehet rajtunk extraprofitot keresni" – esni, esni.

Az árstopról:„Nem várhatja a kormány a piaci szereplőktől - lőtkől, lőtkől, hogy igazítsák ki az árakat - zárakat, zárakat, ilyenkor új szereplőként be kell avatkozni - atkozni, atkozni, amíg a dolgok nem kerülnek vissza - issza, issza, a normális kerékvágásba" - ásba, ásba.

Jó, ha kevesebbet kell fizetni - etni, etni, aki ezt nem érti, „az nem érti az életet” - etet etet.

„Brüsszel energiaárakra vonatkozó - atkozó, atkozó, politikája megbukott” - egbukott, egbukott.

„A pazarlás sosem jó - semjó, semjó, de Magyarországon nem energiapazarlás van - van van, védeni kell a családokat az energiaárakkal szemben”- mben, emben.

„Akármit is mond a baloldal - aloldal, aloldal, a rezsicsökkentés politikája mellett ki kell tartani” – artani, artani.

„A minimálbér ma magasabb - agasabb agasabb, mint a baloldali kormányzás idején az átlagbér” - tlagbér, tlagbér.

A migrációról: „Nem akarunk bevándorlóország lenni” - enni, enni.

„Inkább levágom a kezem - ezem ezem, mint hogy ilyen mondatot beírjak a kormányprogramba” - amba amba.

„Olyan körülmény kell, hogy az asszonyok - szonyok, szonyok, a férjeik - jeik, jeik, a családok - aládok, aládok, merjenek vállalni gyermeket” - meket, meket

„Ha valaki gyermeket vállal - állal, állal, akkor azzal az anyagi életkörülményei - ényei, ényei, nem nehezedtek - nehezedtek, nehezedtek, hanem javultak – avultak, avultak. Jelenleg nem így áll a helyzet” – helyzet helyzet.

„Mély meggyőződésünk - ésünk, ésünk, hogy ha nincsen gyerek - erek, erek, akkor nincsen jövő” – övő övő.

„A saját gyermekeinkre - inkre, inkre, szeretnénk hagyni az országot - szágot, szágot, nem pedig idegenekre - nekre, nekre. Ha van gyermek - ermek, ermek, van jövő - övő, övő, ha nincs gyermek - ermek, ermek, nincs jövő - övő, övő, sem a családnak, sem az országnak" - ágnak, ágnak.

„Mindig is vissza akartuk adni - adni, adni, a 13 havi nyugdíjat - íjat, íjat, amit a baloldali kormányok elvettek" – ettek ettek.

Gázért megy Putyinhoz Orbán:

„Bennünket nem lehet sehova se - hovase, hovase, odarendelni" endelni, endelni. „A nemzeti érdekeket tartjuk - artjuk, artjuk, szem előtt a külkapcsolatokban is” - banis, banis.

Vlagyimir Putyinnal ezért is találkozik évente - ente, ente, ha a járvány engedi, hiszen a „kiegyensúlyozott gazdasági kapcsolat - csolat, csolat, a legfontosabb” - ontosabb, ontosabb.

A február 1-jére tervezett moszkvai útjának célja is ez, ezen belül pedig az, hogy növelje az Oroszországból a következő 15 évben érkező, „szerződésben már biztosított földgáz mennyiségét" - ségét, ségét.

„Bármilyen meglepő - lepő, lepő, az űregyüttműködésben is van -isvan, isvan, Magyarországnak képessége - sége, sége, és eladható tudása” - dása, ása.

A cél az, amit „brüsszeli nyelven úgy mondanak - danak, danak, hogy deeszkaláció, áció, akáció, vakáció! Magyarul meg úgy - egúgy, egúgy, hogy béke” - éke, éke.

(A Telex alapján)