„Klubrádió
A lényeg

Hiába kérte a honvédség, hogy ne osszon meg senki semmit a magyar hadsereg mozgásáról, Lázár élőzte a vonulást

28/02/2022 16:08

| Szerző: Klubrádió

Bár korábban a Magyar Honvédség azt kérte, senki ne osszon meg információkat a magyar csapatok mozgásáról, Lázár János a hódmezővásárhelyi laktanya előtt élőben közvetítette, ahogy magyar hadigépjárművek útnak indulnak Ukrajna felé.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a Magyar Honvédség azt kérte, senki ne osszon meg semmit a magyar csapatok mozgásáról.

Ehhez képest Lázár János a hódmezővásárhelyi laktanya előtt élőben közvetítette, ahogy magyar hadigépjárművek útnak indulnak Ukrajna felé.

A 24.hu szerint Lázár János egyébként felmondta a kormányzati álláspontot rövid bejelentkezésében:

"Hódmezővásárhelyen vagyok, a vásárhelyi laktanyában kezdtem a napot ma reggel, ahol ezekben a napokban indultak katonák észak-keletre, az ukrán határra, ahol feladatuk és kötelességük a magyar határszakasz védelme és a Magyarországra érkező menekültek megsegítése. Magyarország kormánya megvédi az országot és az országhatárt is, és biztosítja magyar honfitársaink biztonságát is. Ezenkívül garantálni fogja a Magyarországra érkező menekültek megsegítését. Szeretném elmondani, hogy akik ma reggel elindultak, köztük sok hódmezővásárhelyi honvéd is van, akik a haza szolgálatát, a határ védelmét és a menekültek megsegítését vállalják. Nekünk az az érdekünk, hogy ebből a konfliktusból kimaradjunk. Ne hagyjuk, hogy bárki belevigyen, vagy belesodorjon bennünket. Nekünk a határok védelme és az emberek biztonsága az első és legfontosabb. Magyarország menedék és nem hadszíntér."