„Hírek
A lényeg

Háromszáz rendőr mondott fel júniusban

19/06/2022 07:44

| Szerző: Klubrádió

A rendőrségtől a kormány határozata értelmében 2020. novembertől május 31-ig nem lehetett távozni, ezért érdekes adat, hogy rögtön az első héten ennyien, az állomány nem egész 1 százaléka állt fel.

Június 1. és 8. között összesen 299 hivatásos állományú rendőr nyújtotta be lemondási kérelmét – tudta meg a Magyar Hang.

A rendőrségtől a kormány határozata értelmében 2020. novembertől május 31-ig nem lehetett távozni, ezért érdekes adat, hogy rögtön az első héten ennyien álltak fel – hívja fel a figyelmet a Telex.

"A 300-as szám jelentősnek mondható" – mondta Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára a lapnak. Igaz a közel 37 ezres hivatásos állománynak nem egészen 1 százalékát teszi ki. A következő hetekben még lehetnek jó néhányan, akik leszerelnek.

Pongó szerint főként a közrendvédelmi területről, az utcai szolgálatot végző tiszthelyettesek köréből távoznak sokan, a tilalom előtti időszakban évente átlagosan 2000-2550 rendőr is hagyta ott az állományt. A most távozókra kéthónapos felmondási idő vár, augusztus elején esnek ki a rendszerből.