„1%
A lényeg

Három halott Koppenhágában

4/07/2022 07:29

| Szerző: Klubrádió

A támadás a Field bevásárlóközpontban történt, ahol több étterem, kávézó és üzlet is található. A pláza egy metróállomás mellett épült. Egy negyvenes éveiben járó férfi, két fiatal.

Hárman haltak meg abban a lövöldözésben, ami egy koppenhágai bevásárlóközpontban történt vasárnap – közölte a dán rendőrség hétfőn.

Ahogy a Klubrádió is beszámolt, a dán rendőrség egy bevásárlóközpontban vasárnap délután történt lövöldözést követően egy gyanúsítottat vett őrizetbe.

A hvg.hu összefoglalója szerint az elhunyt egy negyvenes éveiben járó férfi és két fiatal, őróluk azonban nem tudni részleteket.

A támadásban hárman súlyosan megsérültek, őket kórházba szállítottak.

A rendőrség egy 22 éves dán férfit vett őrizetbe a történtek után. A gyanúsított nem volt ismeretlen a hatóság számára. A férfinál elfogásakor fegyvert és lőszert is találtak.

A rendőrség nagy erőkkel lesz kint a koppenhágai utcákon, amíg teljes biztonsággal ki nem jelenthetik, hogy magányos elkövetőről van szó. A rendőrség szerint korai az indítékokról beszélni, és egyelőre annak sincs jele, hogy rasszista meggyőződése motiválta volna a tettest, de a rendőrfőnök szerint ez még változhat – írja a 444.

A támadás a Field bevásárlóközpontban történt, ahol több étterem, kávézó és üzlet is található. A pláza egy metróállomás mellett épült.