„Klubrádió
A lényeg

Hadházy olasz turistákkal jutott be a Parlamentbe

16/09/2022 10:00

| Szerző: Klubrádió

"Valószínűleg én vagyok Európában (a Világon?) az egyetlen megválasztott képviselő, aki csak jeggyel léphet be a parlamentbe" – írta posztjában Hadházy Ákos. A független politikus ezért olasz turistákkal váltott jegyet, hogy beléphessen a Parlamentbe.

Hadházy Ákos független politikus vett egy belépőt, majd egy olasz turistacsoporttal együtt megtekintette az Országházat péntek délelőtt. "Valószínűleg én vagyok Európában (a Világon?) az egyetlen megválasztott képviselő, aki csak jeggyel léphet be a parlamentbe" – írta Facebook-oldalán.

Hadházy emlékeztet, hogy mivel nem vett részt a parlamenti eskütételen, a május 2-ai alakuló ülésen, Kövér László házelnök pedig következetesen nem tűzte napirendre az eskütételét.

Amíg ez nem történik meg, a jelenlegi szabályozás szerint nem vehet részt az Országgyűlés és az országgyűlési bizottságok ülésein, tanácskozási és szavazati jogát nem gyakorolhatja, indítványt nem nyújthat be, az Országgyűlés tisztségeire, illetve országgyűlési bizottságba nem választható meg, valamint nem alakíthat frakciót, és nem kap fizetést sem.

"Csak diktatúrákban fordulhat elő, hogy egy megválasztott parlamenti képviselőt bármi módon megfosszanak a jogaitól. Az olasz turisták között is újra elmondtam: azért maradtam távol az alakuló üléstől, hogy így tiltakozzam a tisztességtelen választások miatt (…) És azt is elmondtam, hogy ha esetleg felméltóztatik esketni engem a házmester, akkor sem fogom eljátszani neki a demokrácia színházat" – idézi a Telex.