„Klubrádió
A lényeg

Hadgyakorlat Fehéroroszországban és Ukrajnában is

10/02/2022 14:21

| Szerző: Klubrádió

Fehéroroszország történetének legnagyobb hadgyakorlata kezdődött az oroszokkal. Harmincezer orosz katona nagyrészt az ukrán és a lengyel határ mellett található városok közelében és azok repülőterein készül a „Szövetségi Állam biztonságának szavatolására”.

Hadgyakorlat Fehéroroszországban
 
Hadgyakorlat Fehéroroszországban
 
Breszt, 2022. február 2. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételről készült képen orosz és fehérorosz tankok részt vesznek egy fehérorosz-orosz közös hadgyakorlaton a Breszt közelében lévő gyakorlótéren 2022. február 2-án. MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
 

 

A Szövetségi Eltökéltség 2022 gyakorlat tovább élezheti az orosz–ukrán konfliktust, illetve előkészítheti Ukrajna bekerítését is, írja a 444 a BBC alapján. Az orosz EU-képviselő, Vlagyimir Csizsov szerint a Kreml továbbra a békés, diplomáciai tárgyalásokban hisz, és a katonák a hadgyakorlat után visszatérnek Oroszországba.

Az MTI közben arról írt, hogy az orosz–fehérorosz eseménnyel párhuzamosan az ukrán hadsereg Hóvihar 2022 kódnéven kezdett tíznapos hadgyakorlatba, amelynek keretében amerikai és brit páncéltörő rendszereket és török harci drónokat is bevetnek.