„Klubrádió
A lényeg

Hackertámadás miatt Zelenszkij beszédét adták orosz tévék

25/01/2023 17:06

| Szerző: Klubrádió

Kedd délután a krími, a krasznodari és a belgorodi régióban is Volodimir Zelenszkij videóüzenete szakította meg a hivatalos orosz tévéadást. Hivatalos helyeken elismerték, hogy valakik engedély nélkül kicserélték a jelet.

Az ukrán elnök éppen arról beszélt, hogyan szerzik vissza a területeiket. A történtek után a belgorodi hatóságok elismerték, hogy valakik engedély nélkül kicserélték a jelet. Ugyanez történt a Krímben is.

Oleh Krjucskov krími elnöki tanácsadó is azt mondta, hogy az orosz tévécsatornák a hackertámadás miatt mutatták Zelenszkij beszédét: „Az amerikaiak a különleges művelet kezdetén hozzáférést biztosítottak az ukrán különleges szolgálatoknak a legismertebb műsorszolgáltatók összes programkódjához, amin keresztül a televíziós csatornák az interneten sugároznak. A kábelszolgáltatók gyakran a hálózatból veszik át a jelet. Amikor rossz dolgok történnek a frontvonalon, az ukránok megszakítják az internetes közvetítést. A legtöbb sebezhetőséget már kiküszöbölték, hamarosan már nem is lesz.”

(Kiemelt kép: MTI/AP/Ukrán elnöki sajtóhivatal)