„Klubrádió
A lényeg

Ha Karácsony elment volna a Néprajzi Múzeum megnyitójára, a kormány azt gondolná, hogy „valamilyen más szervet csinál a szájából”

25/05/2022 19:49

| Szerző: Klubrádió

A Karácsony Gergellyel folytatott beszélgetésben szóba került, hogy a főpolgármester nem ment el az új Néprajzi Múzeum megnyitójára, ahol Orbán Viktor miniszterelnök neki is odaszúrt.

A Párbeszéd politikusa, búcsúzó társelnöke elmondta: tett és szívesen tesz is gesztusokat a kormányoldal felé olyan ügyekben, amelyekben szerinte van értelme. Azonban elvből ellenzi a Liget-projektet, mert ezeket az épületeket máshol kellett volna megépíteni. Ha elment volna, akkor a kormány azt gondolhatná, hogy „valamilyen más szervet csinál a szájából”, és vele ki lehet alakítani elvtelen együttműködést. De erre nem hajlandó és szerinte nem is szolgálná a város érdekét.

Az Operaház átadásán például nagyon szívesen ott volt, mert annak a felújítása nagyon fontos. De azzal bízták meg a budapestiek, hogy a Liget maradjon liget – összegezte. Ha elvhívják egy kormányülésre, elmegy, ha találkozót kezdeményeznek vele, szintén ott lesz, és minden elvszerű együttműködést tud támogatni. Azt viszont nem, hogy a park fáinál fontosabbnak tartják a történelemkönyvekbe bevonulni akaró politikusok építkezéseit.

Megjegyezte, tudta, hogy ha nem megy el a megnyitóra, kritikák érik kormányoldalról.