„Köszönjük
A lényeg

Gyurcsány szerint hülyeség azt kérni, hogy politikusok ne legyenek ott a tanártüntetéseken

9/10/2022 14:30

| Szerző: Klubrádió

"Azt kérni a nemzet megválasztott képviselőitől (akik a rendszer lényegéből fakadóan szinte kivétel nélkül pártpolitikusok), hogy ne foglalkozzanak közügyekkel, ne szólaljanak fel, ne tüntessenek, ne szervezzenek tanácskozást, az antiparlamentáris, antipolitikai populizmus. Valójában hülyeség" – írta Gyurcsány Ferenc vasárnap a Facebookon. Vélhetően arra reagált, hogy a Jobbik szerint a DK "piócaként akar rátelepedni a tanártüntetésekre".

Bár nem nevezte meg a DK elnöke, mire vagy kire reagál posztjában, vélhetően a többi között a Jobbik alelnökének címezte üzenetét. Ander Balázs ugyanis szombat reggel egy Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy a DK-nak (és a politikusoknak) távol kellene tartaniuk magukat a tanártüntetésektől. Úgy fogalmazott: nem tetszik neki, hogy a DK „piócaként akar rátelepedni a tanártüntetésekre”. Ugyanis a DK jelezte: árnyékkormánya besegítene a tanártüntetések szervezésébe.

Gyurcsány szerint viszont „azt kérni a nemzet megválasztott képviselőitől (akik a rendszer lényegéből fakadóan szinte kivétel nélkül pártpolitikusok), hogy ne foglalkozzanak közügyekkel, ne szólaljanak fel, ne tüntessenek, ne szervezzenek tanácskozást, az antiparlamentáris, antipolitikai populizmus.”

A politikus szerint ilyesmit kérni valójában hülyeség, sőt, rendszerellenesség, ami szembe megy a parlamentáris demokráciával. Mint írta, „a nép megválasztott képviselői tehát legyenek ott mindenhol. Higgyék el, több felhatalmazásuk van a nemzet ügyének képviseletére, mint majdnem bárkinek.”

Jelezte, tudja, vannak, akik szerint ő egy idegesítő politikus, a DK meg egy idegesítő párt, de erre azt tudja mondani, hogy csináljanak jobbat. A posztban Gyurcsány odaszúrt a „megmondóembereknek” is: „Megmondó médiacukik szellemesnek tűnő szövegeket szoktak írni, hogy hova menjenek, ne menjenek a képviselők, mire alkalmasak meg nem, ők már egyébként is  régen megmondták, egyébként is bunkó minden politikus, csak a pénzért, egymás zsebében, régen lezsírozták, egyik miatt van a másik és fordítva, menjenek a rákba. Avaremberek, lehullottak, csak össze kellene gereblyézni őket, mert csak takarják a mocskot, tűzgyújtási tilalom ellenére máglyára mindet, mert tavasz velük soha nem lesz.” 

A törpe szót most nem használta a DK elnöke, de 15 pontba szedett posztja végén említett valakit, aki 172 centiméter magas, és azt „akarja mutatni, hogy ő mekkora csávó”.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)