„Köszönjük,
A lényeg

Gulyás belengette a tanárok fizetésemelését

29/09/2021 13:32

| Szerző: Klubrádió

Gulyás Gergely a szerdai kormányinfón azt mondta, hogy a januári béremeléseknek érinteniük kell a pedagógusi béreket is. Legutóbb Novák Katalin miniszter nyilatkozott a tanárok siralmasan alacsony béremelése miatt, azt mondta, "azzal, hogy egyébként a pedagógusoknak a bérét kell emelni, ezzel nem tudnék vitatkozni, és nem is szeretnék". Ugyanakkor hozzátette, bérük a mindenkori minimálbérhez kötése "nem életszerű".

Kormányinfó
 
Kormányinfó
 
Budapest, 2021. szeptember 15. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. szeptember 15-én. MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán
 

 

Gulyás a kormányinfón egy újságírói kérdésre azt mondta, „valóban, itt van egy feladat, meglátjuk, hogy mekkorát tudunk január elsejével lépni”.

Szerinte a következő ciklus fontos feladata, hogy legyen rendes pedagógusi bérrendezés. Hivatalos döntés nincsen, de az a Fidesz frakciójában is megfogalmazódott, hogy valamilyen szintű béremelés legyen. Kérdésre azt is hozzátette, hogy ha emelés lesz, az az egész szektort kell, hogy érintse, írta a Telex.