„Klubrádió

Gera Marina nemzetközi Emmy-díjat kapott

26/11/2019 11:17

| Szerző: Index/Klubrádió

A magyar színésznő Szász Attila Örök tél című, a Gulágról szóló filmjében nyújtott alakításáért nyerte el a rangos elismerést.

A film, amely a szovjetek által kényszermunkára hurcolt nőkről szól, az első nemzetközi Emmy-jelölést és díjat hozta Magyarországnak - írja az index. Az Örök tél mellett idén jelölték a legjobb tévé-minisorozat kategóriában a szintén magyar, Trezor című tévéfilmet is, az azonban nem kapott díjat. Egyébként mindkét mű forgatókönyvét Köbli Norbert írta, valamint mindkettő producere Lajos Tamás volt.

Gera Marina New York-i díjátadón elmondott beszédét az alábbi videón láthatják. A színésznő a Szovjetunióban szenvedett áldozatok emlékének ajánlotta díját.

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán gratulált Gera Marinának és az Örök tél stábjának a díjhoz.

Az Örök téllel egyébként pont szombaton, a Hangosfilm - Szélesvásznú verzió adásában foglalkoztunk, azt az adást itt találják.

Gera Marina 2008-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, szabadúszó színésznő. Szerepelt az Örök tél mellett például a nagy sikerű Aranyélet című sorozatban, valamint a Szabadesés című filmben.

Címlapi kép: Facebook