„Klubrádió

G. Fodor: Budapest kulturálisan nem olyan, mint amit Orbán képvisel

5/05/2021 13:37

| Szerző: Klubrádió

G. Fodor Gábor könyvet írt az elmúlt tíz év politikájáról és Orbán Viktorról. Erről, illetve arról is beszélt a Telexnek, hogy sikerült-e eredményt elérnie, vagy kiesett a pikszisből.

Hosszú interjút adott G. Fodor Gábor, a Fidesz-közeli Századvég elnöke a Telexnek. G. Fodort azzal szembesítették, hogy kiesett a miniszterelnök legbelsőbb köreiből. Szerintük a Pesti Tv megjelenése is megmutatja, hogy a Fideszben már nem G. Fodor ötleteire és lapjára támaszkodva szólítanák meg a fiatalokat. G. Fodor szerint a miniszterelnök autonóm, önjáró, állandóan jár az agya, ezért nem úgy van, hogy ő suttogja a tanácsait a fülébe.

G. Fodor arról is beszélt, hogy Amerikában mennyire más a politikai tanácsadói piac, és az ő meglátásainak köszönhetően akár ott esetleg rocksztár és dollármilliárdos lenne, de Magyarországon ez a terület szürke zóna.

Szó esett az önkormányzati választásról, amire azt mondta, "a nagyvárosok kulturális identitása szerte a világban nem olyan, mint amit az Orbán-féle politika képvisel, ez egy kihívás a jobboldal számára. Éppen ezért én nem tartom meglepőnek, hogy Budapesten a baloldal nyert".

 
Választás 2018 fotó:Youtube
 

Hogy mi lesz, ha jövőre elveszítik a választást, azt mondta, Orbán demokratikus politikus, és átadja a hatalmat. "Tíz év kormányzás után mindig pluszenergiákat kell mozgósítani annak érdekében, hogy valaki akarja a sikert. A kihívók mindig jobban „harapnak”, mert régen voltak hatalmon, ezért elméletileg ők jobban akarják a sikert", mondta az összefogott ellenzékről.

Szerinte a választás tétje nem az, hogy lesz-e kétharmad, hanem inkább az lesz, hogy egy vereség esetén folytatja-e a Fidesz.  Ha Orbán esetleg veszítene, akkor mit tesz majd? - tette fel a lap a kérdést, amire G. Fodor azt mondta, "nem úgy tűnik, hogy feladná. Ambíció, intellektus, erő és érdeklődés is van még benne."