„Klubrádió
A lényeg

Futárok-Palkovics találkozó: "Az ispán a közelébe engedte jobbágyait, majd elhajtotta őket”

21/07/2022 17:07

| Szerző: Klubrádió

"Nem sikerült elérni, amit akartunk, úgyhogy folytatjuk a tiltakozást" – mondta Kolesár András, a "Futárok a KATA-ért" elnevezésű csoport tagja, miután csütörtök délután kijött a Palkovics László technológiai és ipari miniszterrel folytatott beszélgetésről.

"Így jártak" – Kolesár elmondása alapján ez volt Palkovics László válasza arra, hogy mihez kezdjenek azok a vállalkozók, akiknek a katamódosítás következtében ellehetetlenül a megélhetésük.

Kolesár és két futártársa csütörtök délután érkeztek a Technológiai és Ipari Minisztériumhoz, hogy tárgyaljanak Palkoviccsal. Három követelést fogalmaztak meg: tervezzék újra a rezsicsökkentés-csökkentést, tolják el a kata módosításának bevezetését januárra, tervezzék újra a kata módosítását.

A beszélgetést követő tudósításokból kiderült, hogy a futárokat leereszkedően fogadták a minisztériumban, a követeléseiket pedig visszapattintották. 

Kolesár futártársa szerint ők az összes katást képviselni szándékoztak, ehhez képest a minisztériumban úgy fogadták őket, mintha csak a futárok nevében jöttek volna.

Kolesár András bejelentette, hogy hétfőn reggel 7 órára a futárok ismét megmozdulást szerveznek a Jászai Mari térre, és folytatják a tiltakozást, amíg követeléseiket nem teljesíti a kormány. 

Az ügy előzménye, hogy a hétfő esti várbeli katatüntetés alatt Gelencsér Ferenc Momentum-elnök és Kolesár kipréseltek egy időpontot érdekképviseleti egyeztetésre Palkovics Lászlótól.