„Támogassa
A lényeg

Fideszes belharc Körmenden

25/07/2023 20:20

| Szerző: Klubrádió

Komoly belső feszültség alakult ki a körmendi Fideszben, miután úgy tűnik, hogy nem a várost két évtizede vezető Bebes Istvánt indítaná a párt a 2024-es önkormányzati választáson – írta meg az Úgytudjuk.hu.

A hírek szerint a kormánypárt Belencsák István alpolgármestert indítaná a jövő júniusi választáson. A portál információi szerint Bebes istván ebbe nem nyugodott bele és már most jelezte, hogy független jelöltként indul a választáson. Sőt a közelmúltban közvéleménykutatást is indított a városban, hogy megtudja, mekkora támogatásra számíthat az induláskor.

Friss fejlemény, hogy szerda reggelre testületi ülést hívott össze, az egyik naprirendi pont pedig a „Radió 8 Körmend Kft-t érintő döntéshozatal”. Az Úgytudjuk információi szerint Bebes szándéka a cég éléről leváltani Molnár Dánielt, aki korábban az egyik legfőbb bizalmasa volt, ő vezette a polgármesteri kabinetet, ám a belharc kirobbanása után Bebes úgy érezhette, hogy Molnár elárulta őt, most a polgármesteri szándék szerint mennie kell az egyébként helyi politikai szempontból stratégiailag fontos rádió éléről – írta a portál.