„Klubrádió
A lényeg

Felmondtak a fideszesre átalakított Pesti Hírlap vezetői

19/10/2021 07:35

| Szerző: Klubrádió

Rogán Antal barátjának a kezébe jutott Pesti Hírlap az előválasztáson megmutatta, hogyan működik egy átállított újság az állami propaganda kezében. A miniszterelnök-jelölti kapmányban a múlt héten a Pesti Hírlap megkerülve a főszerkesztőt olyan címlapokkal és hírekkel jelent meg, amelyek Dobrev Klárát dicsérték és Márki-Zay Péterről közöltek félrevezető állításokat.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Budapest, 2021. március 16. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. március 16-án. MTI/Kovács Tamás
Fotó: Kovács Tamás
 

 

Hétfőn ezért felmondott a lap főszerkesztője, Pion István és két szerkesztő, Csider István Zoltán és Aradi Péter. Egyikük elmondta, hogy szakmailag vállalhatatlanok voltak azok a címlapok. "Nem mi találtuk ki, nem a főszerkesztő ötlete volt” – idézte a 24.hu.

A hétköznap délutánonként ingyenesen osztogatott Pesti Hírlapot (ahogy a 168 Órát is) az a Brit Média adja ki, amibe a nyáron bevásárolta magát Rogán Antal propaganda miniszter izraeli-grúz jóbarátja, a letelepedési kötvénybiznisszel is összefüggésbe hozott Schabi Michaeli, és azóta állami hirdetések és pénzek érkeztek az újsághoz.