„Klubrádió
A lényeg

Feljelentette Gődény pártját az MKKP

17/01/2022 16:55

| Szerző: Klubrádió

A kétfarkúak szerint gyanús a Normális Élet Pártjának adatgyűjtése, melyek alapján szerintük nagyon könnyű lenne hamis aláírásgyűjtőívekhez felhasználni az adatokat. Ezért a párt bejelentést tett a NAIH-nál.

Bejelentést tett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (NAIH) amiatt, hogy szerintük Gődény György vezette Normális Élet Pártja visszaélésre alkalmas módon gyűjt adatokat.

Az MKKP közleményében azt írja, hogy a Normális Élet Pártja egy online felületen gyűjti az emberek személyi azonosító számát. Mint írták: Szerintünk sem ingatlannyilvántartónak nem minősül ez a párt, sem az államigazgatásnak nem gyűjthet már januárban képviselőjelölti ajánlásokat. A tevékenységet első ránézésre más nem indokolhatja törvény szerint. Így ez szerintünk sérti az adatkezelés célhozkötöttség követelményét. Az adatgyűjtés végeztével Gődényéknek némi másolás után februárban nem lesz más dolguk, mint kamupártként kamualáírást firkálniuk az ajánlásgyűjtő ívek megfelelő rubrikáiba – derül ki a 24.hu cikkéből.

Hozzátették, hogy az űrlapon szereplő adatkezelési hozzájárulás még az 1992-es adatvédelmi törvényre hivatkozik, abból nem derül ki az adatkezelés célja, így, véli az MKKP, nem is minősül hozzájárulásnak, hivatkozva Péterfalvi Attila egy korábbi állásfoglalására is.