„Klubrádió
A lényeg

Érték és Minőség Nagydíjat kapott az egyébként helyreigazítási pereket veszítő Ripost, TV2 és M1

8/09/2022 15:01

| Szerző: Klubrádió

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázat elismeréseit adták át csütörtökön a Parlamentben. A kommunikációért nívódíjat a TV2 Hírigazgatóság műsorainak szerkesztőségei, az M1 Csatornaigazgatóság alkotógárdája és a Ripost szerkesztősége érdemelte ki. Az Átlátszó összesítése szerint Fidesz-közeli médiatermékek 54 sajtópert buktak tavaly, ebből a közmédia hatot, a TV2 és a Ripost hármat-hármat.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációért Nívódíjat a TV2 Hírigazgatóság műsorainak szerkesztőségei, az M1 Csatornaigazgatóság alkotógárdája és a Ripost szerkesztősége érdemelte ki – írja a hirado.hu. Azért őket díjazták, mert az értékelők szerint „ez a három sajtószerv tette a legtöbbet a kiemelkedő minőségű értékek bemutatásáért”.

A Bors cikkében azt írja: „az Érték és Minőség Nagydíj megmutatja azt, hogy az egyes szakágakban ki a legjobb, a megbízható minőséget garantáló, értéket teremtő szolgáltató és termékgyártó Magyarországon”.

"Érték és Minőség Nagydíjat kaptak a TV2 hírműsorai. Gratulálok a Csapatomnak! Büszke vagyok! Hajrá mi!" - írta közösségi oldalán a TV2 hírigazgatója, Szalai Vivien, aki a Parlamentben vehette át az elismerést.

„Ez a nívódíj a szerkesztőség több éves kitartó munkáját dicséri. Sikerünk, amit az olvasóink száma is visszaigazol, egyebek közt annak köszönhető, hogy miközben folyamatosan alkalmazkodunk a változó környezethez és olvasói igényekhez, következetesen szem előtt tartjuk a Ripost által képviselt és felvállalt értékeket” – mondta Zimber Szilvia, a Ripost7 főszerkesztő-helyettese, aki Mokáné Medve Henriett művészeti vezetővel együtt vette át a díjat.

Az Átlátszó közadatigénylésben kérte ki a Fővárosi Törvényszéktől a 2021-es sajtóhelyreigazítási perek adatait. A törvényszéktől kapott összesítés szerint a legnagyobb Fidesz-közeli médiatermékek 54 ilyen pert buktak tavaly – a rekorder a Magyar Nemzet 20 elmarasztaló ítélettel, a második az Origo 13-mal. A díjazottak közül a közmédia 6, a Ripost és a TV2 3-3 pert vesztett el.

Összehasonlításul megjegyezték: a 444, az RTL Klub, a Telex és a 24.hu összesen 5 helyreigazítási pert vesztett el tavaly. Az Átlátszó, továbbá a Magyar Hang és a HVG egyet sem.