„Köszönjük
A lényeg

Energiatakarékosság: bezárnak harmincöt budapesti postafiókot

30/09/2022 12:26

| Szerző: Klubrádió

Harmincöt alacsony forgalmú budapesti postahivatal bezárásáról döntött a Magyar Posta – közölte az MTI. A Posta az energiatakarékosság jegyében szünteti meg a postafiókokat, amelyek utoljára október 7-én nyitnak majd ki.

A Magyar Posta azt hangsúlyozta: a jogszabályi kötelezettség alapján előírt 66 posta helyett a bezárást követően is 112 áll az ügyfelek rendelkezésére Budapesten. A bezárásra ítélt postafiókokat a közleményben nem sorolják fel, de a vállalat honlapján azt írják, „az ügyfelek tájékoztatása folyamatos”.

A közleményben jelezték: a vállalat számára továbbra is elsődleges szempont a szolgáltatások elérhetősége, ezért az elmúlt időszakban számos olyan fejlesztést valósítottak meg, amelyekkel a postai szolgáltatások már nemcsak személyesen, hanem digitális úton is elérhetők.

A Magyar Posta korábbi vezérigazgatója, Schamschula György szeptember 19-én távozott a vállalat éléről, feladatait azóta átmeneti jelleggel, megbízottként Simon Csilla vezérigazgató-helyettes látja el. Az új vezérigazgató személyéről Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a közeljövőben dönthet.

(Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)