„Klubrádió
A lényeg

Elsőfokú döntés: lehet pedagógussztrájk hétfőn

28/01/2022 15:50

| Szerző: Klubrádió

"A bíróság nekünk adott igazat az elégséges szolgáltatás ügyében, tehát kimondta végzésében, hogy jogszerű lesz a PDSZ és PSZ által benyújtott szabályok szerint a hétfői sztrájk. Ez egy elsőfokú bírósági végzés" – írta mindkét érdekvédelmi szervezet a Facebook-oldalán.

A szakszervezetek bejelentették a bíróságnak, hogy lemondanak a fellebbezés jogáról, tehát a kormányoldalon múlik, hogy jogerőre emelkedik-e a végzés hétfőre.

„A szakszervezetek nem fújják le a sztrájkot, mindenkit arra biztatnak, hogy a szervezést tovább folytassák, és egyben felhívják az intézményvezetők és fenntartók figyelmét, hogy ebben működjenek együtt a helyi sztrájkszervezőkkel. Bonyolítsuk le együtt és minél többen hétfőn reggel 8-10 óra között a figyelmeztető sztrájkot!” – közölték, miután pénteken döntött a bíróság a pedagógussztrájk ügyében.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) tavaly decemberben hirdette meg a kétórás figyelmeztető sztrájkot 2022. január 31-re, jelezve azt is, hogy március 16-án ezt határozatlan idejű munkabeszüntetés követheti, ha addig sem teljesítik a feltételeiket.

(via telex, kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)