„Köszönjük
A lényeg

Elnézést kért a győri megafonos, Szakács István, aki két doboz Xanaxot ajánlott Karsai Dánielnek

16/06/2024 09:42

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

"A Karsai Dániel kapja be… Azért, mert az életről egyedül a jóistennek van joga rendelkezni. A Karsai Dániel annyira, annyira izél, tehát hogyha olyan állapotban érzi magát, vegyen be két doboz Xanaxot, azt viszontlátásra” – mondta egy videó tanúbizonysága szerint Szakács István, a Megafon győri influenszere, akinek a TikTokon kérdezték a véleményét arról, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök elutasította Karsai Dániel kérelmét, amiben kegyelmet kér az életvégi döntésben segítőknek – írta a Telex.

Szombat délután Szakács egy Facebook-bejegyzésben kért elnézést Karsai Dánieltől. "Megjelent egy tiktok élő videómból kivágott részlet, amiben meggondolatlanul, egy vita hevében, durva kijelentést tettem! Végtelenül sajnálom ezt! Szégyellem magam miatta és ez úton szeretnék Karsai Dánieltől és azoktól akiket ez megbántott Bocsánatot kérni! A kijelentésem után az élőben azonnal korrigáltam magam” – írta. Hozzátette, hogy családjában is volt hasonló betegséggel küzdő, maga is ápolta, átérezte ezt a szörnyű betegséget. "Kitartást kívánok Karsai Dánielnek és családjának” – nyilatkozta Szakács István.

Szakács is egy volt azok közül, akik részt vettek a Megafon képzésein, majd civil életükből kilépve elkezdtek arccal és névvel videókat gyártani az internetre.

Karsai Dániel ügyében csütörtökön mondta ki a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság, hogy nem sérti emberi jogait az eutanázia tiltása. Az alkotmányjogász korábban Sulyok Tamás államfőhöz fordult kegyelemért azok számára, akik az életvégi döntés véghezvitelében segédkeznek, de Sulyok ezt elutasította.