„Klubrádió
A lényeg

Ellenzék: Novák a korrupt, Putyin-párti orbáni hatalom jelöltje

10/03/2022 16:17

| Szerző: Klubrádió

Az Egységben Magyarországért közleményben reagált a köztársaságielnök-választásra, azt írták: a Novák Katalinra szavazók között ott voltak a Fidesz "köztörvényesei", Völner Pál, Simonka György és Boldog István is. Ezzel az ellenzék szerint azt demonstrálták, hogy Novák Katalin a korrupt, Putyin-párti orbáni hatalom jelöltjeként válhat köztársasági elnökké, és soha nem lesz minden magyar köztársasági elnöke.

A kormánypárti többség papírforma szerint megválasztotta a volt családügyi minisztert, Novák Katalint köztársasági elnöknek. Novákot Orbán Viktor miniszterelnök kérte fel a posztra.

Az Egységben Magyarországért Facebook-oldalán reagált, azt írták: a Novákra szavazók között ott voltak a Fidesz "köztörvényesei", Völner Pál, Simonka György és Boldog István is. Az ellenzéki pártok szerint ezek a képviselők demonstrálják, hogy Novák Katalin a korrupt, Putyin-párti orbáni hatalom jelöltjeként válhat köztársasági elnökké, és „soha nem lesz minden magyar köztársasági elnöke”.

Azzal folytatták: ahogy arra Róna Péter, az egységes ellenzék közös köztársasági elnök-jelöltje hívta fel a figyelmet parlamenti beszédében, a magyarok a Nyugathoz akarnak tartozni, az EU-hoz és a NATO-hoz, nem pedig a putyini Oroszországhoz. A mai köztársaságielnök-választás világosan megmutatta, hogy kormányváltás nélkül nincs kiút abból a történelmi zsákutcából, amelybe az Orbán-kormány 12 év Putyin-párti külpolitikája kormányozta az országot – írták. Április 3-án két világ áll szemben egymással, ezek közül az EU-hoz, NATO-hoz tartozást és a békét az Egységben Magyarországért képviseli – olvasható a közleményben.