„Klubrádió

Elküldték Gothár Pétert a Színművészetiről

9/12/2019 16:52

Lezárult az etikai vizsgálat, a szexuális zaklatási ügybe keveredett Gothár Péter rendező szerződését azonnali hatállyal felmondták a Színház- és Filmművészeti Egyetemen - ezt az intézmény közölte honlapján.

Az egyetem etikai bizottsága december 8-i ülésén összegezte és lezárta a Gothár Péter elleni etikai eljárást, és egyöntetű döntést hozott, melynek értelmében Gothár Péter oktatói szerződésének azonnali hatályú megszüntetését javasolta az SZFE vezetésének. Upor László rektorhelyettes az Etikai Bizottság ajánlását elfogadta, Gothár Péter szerződését a hétfői nappal megszüntette – olvasható a közleményben.

A Katona József Színház november 19-én közölte, hogy egyik munkatársuk többször is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival, és emiatt a jövőben nem kívánnak vele együtt dolgozni. Akkor nem nevezték meg, hogy kiről van szó, de egy nappal később Gothár Péter kiadott egy rövid közleményt, amelyben bocsánatot kért egy esetért, amikor "elfogadhatatlan módon közeledett egy kolléganőjéhez". Beismerése után a másik munkahelye, a Színház- és Filmművészeti Egyetem is úgy döntött, hogy vizsgálatot indít, ez zárult le most.