„Köszönjük,
A lényeg

Elítélték az anyát, aki iskolaőrre támadt egy IX. kerületi iskolában

19/09/2023 11:01

| Szerző: Klubrádió

Bíróság elé állított a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség egy 27 éves nőt, aki a vele szemben intézkedő iskolaőrre támadt, miközben megzavart egy tanítási órát és indulatosan viselkedett egy tanárral – derült ki az ügyészség közleményéből.

A vád szerint a nő szeptember 11-én reggel, a becsengetés után időpont egyeztetése nélkül ment be a gyereke IX. kerületi általános iskolájába, hogy a fia osztályfőnökével beszéljen. A szülő figyelmen kívül hagyta a portás azon felszólítását , hogy álljon meg. Ekkor az intézmény formaruhát viselő iskolaőre többször felszólította, hogy hagyja el az iskola épületét, mivel tart a tanítási idő, ezért nem mehet be a tanterembe.

Az anya mindezt ignorálta, és kopogás nélkül ment be a fia osztálytermébe, ahol egyenesen a tanári asztalnál álló osztályfőnökhöz sietett, és emelt hangon, indulatosan kérdőre vonta. Az osztályfőnök kérte, hogy menjenek ki a teremből, ekkor a szülő kiabálni kezdett. Időközben az iskolaőr is a terembe ért, és közölte a szülővel, hogy, ha nem működik együtt, ki fogja vezetni. Az anya ennek ellenére továbbra is kiabált és közölte, hogy a sértett nem érhet hozzá, mire az iskolaőr azzal a felszólítással, hogy ilyen viselkedésnek nincs helye a tanteremben a gyerekek előtt, megfogta a szülő karját. A nő kirántotta a kezét a szorításból, és két kézzel ellökte magától az iskolaőrt, aki az asztalnak esett és a rajta lévő taktikai öv a földre esett. Ezután hívták a rendőrséget. Az iskolaőr a Büntető Törvénykönyv szerint közfeladatot ellátó személy.

A kerületi ügyészség a ferencvárosi rendőrök által őrizetbe vett nőt gyorsított eljárásban, 2 napon belül bíróság elé állította, ahol közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek mondta ki, és ezért 1 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.