„Klubrádió
A lényeg

Elítélték a férfit, aki a veronai buszbaleset áldozatainak szüleit zaklatta

18/04/2024 12:23

| Szerző: Klubrádió

A férfi rendszeresen, súlyosan és kegyeletsértő módon, rasszista üzenetekkel háborgatta és fenyegette a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozóit.

A Fővárosi Törvényszék másodfokon jogerősen helybenhagyta a veronai buszbaleset hozzátartozóit zaklató férfi büntetését, akit az elsőfokú bíróság többrendbeli zaklatás miatt 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélt, 3 évre felfüggesztve – írja a 444.

Az ítélet szerint a férfi a sajtóból tudomást szerzett a veronai buszbalesetről, aminek következtében elhatározta, hogy az általa utált gimnáziumba járó gyerekek hozzátartozóit egy közösségi oldalon létrehozott álprofilokon keresztül rendszeresen, súlyosan és kegyeletsértő módon rasszista üzenetekkel háborgatni és fenyegetni fogja.

Az ügyészség közölte, a körülményeket az elsőfokú bíróság helyesen értékelte és tárta fel, ezért a másodfokú bíróság a kiszabottnál enyhébb büntetésre nem látott lehetőséget, a büntetés tettarányos és méltányos volt. Az ítélet jogerős.

2017. január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében, az A4-es autópályán a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz letért az útról, és az a fölött átvezető felüljáró pillérének ütközött, majd kigyulladt. A buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyerek, 11 felnőtt és a két sofőr, tizenhét ember életét vesztette.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, a balesetet okozó buszsofőrt 2022-ben 6 évre ítélték. Az ítélet szerint 2017. január 21-én az ő hibájából halt meg 18 utas, főleg diákok, amikor a busz egy veronai csomópontnál az autópályahíd pillérjének ütközött, majd kigyulladt.