„Köszönjük,
A lényeg

Elfogyott a pénz? - Nem építik át a Club Aligát, megmenekül a magas part

27/07/2022 07:18

A Somogy Megyei Kormányhivatal visszavonta a Club Aliga átalakítására vonatkozót környezetvédelmi engedélyt. A határozat szerint az ingatlanfejlesztő visszavonta a tervet, "felülvizsgálták az üzleti koncepciót és nem valósítják meg az eredeti terveket", jelentette be az Aligai Fürdőegyesület.

Az eredetileg 30 milliárdos beruházást korábban nemzetgazdasági szempontból jelentős beruházásként valósították volna meg, és egy 122 szobás szálloda, apartmanházak és luxusvillák épültek volna, amivel belenyúltak volna helyi védettséget élvező fehér sziklás magaspartba is, írta a Hvg.hu.

Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. 2019-ben lett az egykori pártüdülő, a Club Aliga többségi tulajdonosa. A cég korábban a BDPST Zrt.-n keresztül Tiborcz István, a KONZUM II. Ingatlanbefektetési Alap révén pedig Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozott. 2020 tavaszán azonban a Konzum részét az Appeninnben a Zinventive Vagyonkezelő Zrt., a BDPST pakettjeit pedig az Indotek Group vásárolta meg, melynek tulajdonosa Jellinek Dániel, írja a 24.hu.