„Köszönjük
A lényeg

Elfogyott a boltokból, hosszú időre elbúcsúzhatunk a Pilóta keksztől

4/10/2022 16:19

| Szerző: Klubrádió

"A várhatóan tartós készlethiányt a gyártókapacitásainkat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyaghiány okozzák" – írta a gyártó cég a hvg.hu megkeresésére.

A Pilóta kekszet (vagyis a szendvicskekszet, nem a vaníliás karikát) 2006 óta Székesfehérváron gyártják, jelenlegi tulajdonosa a Mondelez Hungária Kft.

A cég a hvg.hu-nak is megerősítette, hogy jelenleg készlethiány van a Pilóta szendvicskekszből, ami a kiskereskedelmi és a viszonteladói csatornáik „túlnyomó többségét” is érinti. A jelenség ráadásul nem oldódik meg egyik napról a másikra. "A várhatóan tartós készlethiányt a gyártókapacitásainkat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyaghiány okozzák" – írták a portálnak.

Mayer Gábor, a Mondelez Hungária Kft. ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy a készlethiány kizárólag a Pilóta szendvicskekszet érinti, a Pilóta termékcsalád más termékeit nem. „A Mondelez Hungária mindent megtesz azért, hogy a magyarok második legkedveltebb kekszterméke minél előbb, a keresletnek megfelelő mennyiségben elérhető legyen a fogyasztók számára” – fogalmazott.

A hvg.hu a cikkben hozzátette, hogy a klasszikus magyar édességek közül idén tavasszal a Balaton szelet és a Boci csokoládé tűnt el egy időre az üzletekből, de annak az ukrajnai háború volt az oka. A Nestlé ugyanis biztonsági okokból egy időre leállította a Lvivben működő üzemét. Később a Boci gyártását Csehországba, a Balatonét pedig Lengyelországba szervezték át.

(Kiemelt kép: Gg. Any / Wikimedia Commons)