„Klubrádió

Éjjel-nappal világít a Puskás Aréna, mert a kormány büszke rá

15/12/2019 17:09

| Szerző: 24.hu/Klubrádió

A 24.hu még a november eleji nyitómeccs után próbálta megtudni, miért van kivilágítva éjjel-nappal a nemrég csaknem 200 milliárd forintból elkészült Puskás Aréna. Végül egy jobbikos parlamenti képviselő kérdésére válaszolt Orbán Balázs államtitkár: azért, mert büszkék rá.

A hatalmas sportlétesítmény akkor is fényárban úszik, ha nincsenek benne rendezvények, sőt éjjel, éjfél után is ki vannak világítva az üres folyosók és lépcsőházak – írja a 24.hu. Hiába kérdezték azonban a fenntartásért felelős Nemzeti Sportközpontokat (NSK), nem válaszoltak.

A Jobbik országgyűlési képviselője, Stummer János is kérdést adott be az ügyben a Miniszterelnökséghez. Orbán Balázs államtitkár válasza szerint az ok az, hogy a kormány nagyon büszke az épületre.

„Magyarok tervezték, magyarok építették. Mindannyian büszkék lehetünk rá éjjel és nappal egyaránt. Budapest méltán híres éjszakai látképének elmaradhatatlan része az épített örökségünk ikonikus elemeinek díszkivilágítása: az Országgyűlés, a Lánchíd, a Budai vár vagy akár a Szabadság-szobor. Fővárosunk azonban nem csak történelmi építészetével büszkélkedhet. A Puskás Arénában Budapest egyik szimbolikus épülete született újjá.”

(Címlapi kép: MTI/Lakatos Péter)