„Klubrádió
A lényeg

Dobrev: Orbán már nem talál partnereket Európa szétveréséhez

18/12/2019 18:23

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor kormányfő nem talál már partnereket Európa szétveréséhez – hangsúlyozta Dobrev Klára, az Európai Parlament alelnöke, az ellenzéki Demokratikus Koalíció politikusa. A román elnök, Klaus Iohannis ugyanis Orbán Viktor beszédére úgy reagált, hogy soha nem fog részt  venni újabb törésvonalak létrehozásában az Európai Unióban.

A magyar miniszterelnök a hétvégén, a temesvári forradalom kitörésének 30. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten arról beszélt, hogy  Magyarország készen áll, hogy a szomszédjaival, köztük Romániával, felépítsen egy új Közép-Európát.

"Én az Európai Unióért szállok síkra, nem más entitásért, amelyet kisebb léptékben és közelebb hoznánk létre. Nem hiszem, hogy új törésvonalakat kellene megnyitnunk az unióban, ellenkezőleg: mindannyiunknak azon kellene lehetőségeinkhez mérten dolgoznunk, hogy eltüntessük a létező törésvonalakat" – magyarázta fenntartásait a román államfő.

A Demokratikus Koalíció szerint szánalmas Orbán Viktor munkálkodása, kirekesztő eszméitől már szinte mindenki elhatárolódik, nem talál partnereket Európa totális szétveréséhez.

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése
 
 Dobrev Klára, a DK képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd